A gyermekek 60 százaléka élete valamely szakaszában válogat az ételek közül, de ne hibáztassuk és ne stresszeljük magunkat szülőként, mert azzal felesleges szorongást váltunk ki a gyermekünkből – mondja Jantek Gyöngyvér szakpszichológus.

Továbbá azt is elárulta, hogy az édes íz preferenciája genetikailag kódolt, illetve az anyatejnek is édeskés íze van. A keserű ízekkel is hasonló a helyzet, mivel a mérgező bogyók és a romlott ételek is keserűek.

Aggodalomra semmi ok!

Rosszevő gyerekeknél csak akkor kell aggódni, ha látványosan lemarad a fejlődésben. De az erőszakos motiválás az evésre evészavart okozhat. Ha fél éven keresztül tíz ételnél nem eszik többet, érdemes szakemberhez fordulni.  A korkép nincs rokonságban az anorexiával vagy a bulimiával, mivel azokhoz testképzavar is társul.

Szakértőink: Jantek Gyöngyvér szakpszichológus és Leitner Olga számos kisgyerekes anyákat bátorító könyv szerzője.

Leitner Olga számos kisgyerekes anyákat bátorító könyv szerzője. Aki pedig inspirálja nem más, mint 6 éves kisfia, Ádám. Sokáig aggódott, mert Ádám csak felét ette annak, ami a hivatalos ajánlás. Szerinte sok szülő ott rontja el, hogy ráerőlteti a gyerekre az ideális étkezést.