Jelenleg mintegy 3 millió allergiás beteg él hazánkban, 150-200 ezer felnőtt és 50 ezer gyermek és serdülőkorú fiatal küzd az asztmával, és számuk 10 évenként duplázódik. Sokan az étkezésre vezetik vissza ennek az okát.

Viszonylag erős a kommunikációja az anyatejes táplálás fontosságának 6 hónapig. Én azt látom, hogy nagyon erősen foglalkozunk az anyatejjel 6-12-24 hónapon keresztül. De onnantól kezdve, hogy a gyerek elmúlt 2 éves, a szakma a szülőkre hagyja a gyermek táplálását, és ez a veszély. Mert a gyermek bélrendszere 7-10 éves koráig még nyitott, vagyis áteresztő képesebb, mint felnőtt korában.

Védőnői ajánlások vannak, de olyat nem olvasok, ami évekre lebontva leírná ezt. A bevezetés az megvan 6 hónapos, 8 hónapos korban, de a későbbi évekre nézve nincs. Én egészen 10 éves koráig nem adnék a gyerekeknek felvágottat, mert nitrit van benne.

Tóth Gábor, élelmiszeripari mérnöktől most megtudhatják, hogy milyen ételek számítanak veszélyesnek az allergiák szempontjából.

De, hogy mit is adhatunk és mit nem egy fejlődő szervezetben lévő gyermek számára, és hogy melyek azok az ételek, amik elsődlegesen hozzájárulnak az asztma kiváltásához, az a videónkból kiderül!